Klantbeleving

ROUTE VOL INNOVATIES IN ROERMOND. WIE HEEFT INTERESSE?

Al enige tijd is het Retail Innovation Centre (in Roermond) bezig met het ontwikkelen van een route door de Roermondse binnenstad waarbij dan diverse nieuwe innovaties en technieken te zien zijn die heden ten dage interessant zijn voor de Retailer. Ook bij deze plannen heeft het Covid virus roet in het eten gegooid, maar langzaamaan willen we toch hele graag de draad weer oppakken. Het kan maar vast klaar zijn, zeggen we dan wel vaker!

Samengevat houdt het idee het volgende in: Er zijn tegenwoordig ontzettend veel mooie nieuwe innovaties en technieken te bespeuren, en steeds meer is dit ook voor de retailer interessant en betaalbaar. Het RIC werkt nauw samen met de gemeente Roermond, het ROC en Hogeschool Zuyd. Samen is het idee ontstaan om zowel de consumenten als mede collega kennis te willen laten maken met deze innovaties, door middel van een route door de binnenstad in Roermond te organiseren (voor langere periode). Op het gebied van innovaties kun je denken aan; een geüpdatet kassasysteem, een slimme passpiegel, slimme verlichting, digital signage, VR, AR, RFID tags, slimmer camerasystemen (die humeur kunnen zien) of een schemerlamp in de vorm van een beamer die de consument van informatie voorziet. We willen deze innovaties dus graag laten zien. Wij gaan proberen: 

  1. De innovatie te regelen bij de leverancier om te showen in je winkel
  2. Dit kosteloos te doen (voor de ondernemer dan)
  3. Een interessante route door Roermond op te zetten
  4. Zoveel mogelijk consumenten en mede collega’s enthousiast krijgen deze route te lopen.

Dit is exclusief voor Roermond!

Aan jullie ondernemers de vraag: Welke winkels achten jullie geschikt die deel willen en kunnen nemen aan dit project? We verwachten geen groepen van 15 personen, maar een beetje tijd en ruimte is wenselijk. Verder winkels/ondernemers waarvan je kunt zeggen; daar is Roermond trots op, die zijn vooruitstrevend en in ontwikkeling, noem maar op!

Binnenkort (begin juni) willen we graag met ROC en Zuyd -studenten en een paar ondernemers (3/4) de eerste brainstormsessie houden. Verder gaat dit de ondernemer niet veel tijd kosten. Maar pas op… …We gaan hier sowieso wél de publiciteit voor opzoeken!

  • Welke winkels/ondernemers willen jullie/zich aanmelden als potentieel om een innovatie te laten zien?
  • Wie wil zich aanmelden voor de brainstormsessie? Door de weekse dag – +/-1,5 uur (meer info hieronder)

Meer informatie over dit onderwerp? Aarzel niet en stuur direct een mail naar info@riclimburg.nl