Uitgelicht

MKB-Datalab Limburg - Dé digitale werkplaats voor u!

Data

Elk bedrijf beschikt in steeds groter mate over data, zoals klantgegevens, pintransacties en verkoopcijfers. Omdat deze gegevens inzicht geven in zaken als klantgedrag en bedrijfsprocessen, kun je er op zijn minst geld mee besparen en soms zelfs mee verdienen. Ze zijn ook belangrijk om als bedrijf gezond te blijven. Toch blijken met name de kleinere bedrijven (2 tot 50 medewerkers) nog weinig gebruik te maken van hun eigen data. Maar ze willen ook bijblijven en niet worden ingehaald door hun concurrenten.

Misschien bent u nog niet zo met data bezig of denkt u dat dit teveel tijd kost. Misschien heeft u wel een idee, maar onvoldoende tijd, geld of kennis en kunde om er daadwerkelijk iets mee te gaan doen. In welke fase u zich ook bevindt, wij helpen u graag een stap verder en daarvoor ontvangt u geen factuur.

Aanbod

één loket voor praktische ondersteuning, advies en training op het gebied van digitale transformatie en data-analyse; een community om u wegwijs te maken en u diverse tools aan te reiken als antwoord op basale digitaliseringsvragen.

Hoe

Een student van een van de aangesloten opleidingen (mbo-, hbo- of wo-niveau) werkt mee aan het vinden van oplossingen op basis van uw vraag; 

  • U volgt een training (geheel of gedeeltelijk online);
  • U volgt samen met andere mkb’ers (eventueel uit dezelfde sector) een workshop over digitalisering.

Uw voordelen

  • Geen kosten
  • Professionele begeleiding op elk gewenst niveau
  • Workshops en/of trainingen op maat
  • Nazorg.

Nazorg

Wanneer u bij ons een traject heeft doorlopen - en u heeft nog vragen -  dan brengt het MKB-Datalab u in contact met een van de vele gespecialiseerde contacten van ICT- en softwarebedrijven uit ons netwerk, zodat u met de bagage die u van ons heeft meegekregen, kunt verder innoveren.

Wie zijn wij?

MKB-Datalab Limburg is een project dat drie jaar duurt. De partners zijn Zuyd Hogeschool, Vista college, ROC Gilde, Open Universiteit, Universiteit Maastricht, Brightlands Smart Services Campus en de Rabobank. Het is van de zes digitale werkplaatsen in Nederland die mkb’ers van 2 tot 50 medewerkers helpen bij hun ontwikkelings(vragen) op het gebied van digitalisering met als doel hun productiviteit te verhogen. Het project wordt ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en de provincie Limburg. De andere digitale werkplaatsen bevinden zich in Den Bosch, Arnhem/ Nijmegen, Twente, Groningen en Amsterdam.

Contact

Mireille Jongen 045–4006193/06-24776996 mireille.jongen@zuyd.nl