Uitgelicht

Studenten Zuyd Hogeschool onderzoeken bewegingsgedrag van de stadsbezoekers

De Gemeente Roermond, in samenwerking met het Retail Innovation Center (RIC), had behoefte aan inzichten in het bewegingsgedrag van de stadsbezoekers. Er zijn al een aantal steden die hun bezoekers op verschillende manieren meten, de zogenaamde "SmartCities".

In samenwerking met ICT studenten van het lectoraat Dataintelligence (Zuyd Hogeschool Heerlen) is een onderzoeksproject uitgevoerd. De hoofdvraag van het onderzoek was: "Hoe kunnen sensoren ingezet worden om bewegingen van bezoekers te registreren zodat relevante inzichten gegenereerd worden die helpen bij het aantrekkelijk maken en houden van de binnenstad van Roermond?

Welke sensoren kunnen hierbij ingezet worden? Welke bewegingen kunnen geregistreerd worden? Welke data wil en kan men verzamelen en welke (relevante)vraag/vragen kun je hiermee beantwoorden? Allemaal vragen die onderzocht zijn. 

Het onderzoeksrapport is onlangs gepresenteerd. De opdrachtgevers waren tevreden met de resutaten en inzichten. Het onderzoeksproject is interessant ivm Covid19!

Zijn we nu klaar? Nee, er is reeds een nieuwe groep ICT studenten van het lectoraat Datalintelligence gestart met een vervolg project. In de minor Internet of Things gaan ze, op basis van het onderzoeksrapport, een opstelling bouwen c.q. veldonderzoek uitvoeren.

Wordt vervolgd!
Ellen Pijpers, Projectleider Lectoraat Datalintelligence

De studenten van het onderzoeksproject zijn:
Marijn Boumans, Camiel Bisschoff, Simen LeDoux, Luc Bolk, Brian Dols