Online & social

Gerjo Dresses blikt tevreden terug op lab 'Online versnellen'

Als startende ondernemer met mijn winkel Gerjo Dresses heeft de coronacrisis flink toegeslagen, maar ik ben niet bij de pakken neer gaan zitten en realiseerde dat ik mijn winkel ook online meer moest gaan laten zien. Door deze bizarre tijd ben ik out of the box gaan denken en doen en heb mijn horizon verbreed.

Realiserend dat mijn zelfgemaakte webshop niet optimaal werkt en door mijn klanten als verlengde van mijn etalage gebruikt wordt, heb ik mij aangemeld voor de cursus online versnellen bij het RIC waar we 3 ochtenden intensief met verschillende Roermondse ondernemers én met het nodige huiswerk aan de slag zijn gegaan om meer inzicht te krijgen wat er nodig is om alles te optimaliseren. 

Voor mij was het een bevestiging van wat er zou moeten gebeuren. Vooraf had ik te kennen gegeven dat ik niet alleen een uitgewerkt rapport wilde ontvangen, maar dat het voor mij ook direct uitvoerbaar moest zijn om zo voorbereidt te zijn voor de toekomst. 

Zodoende werd er door het RIC contact gezocht met Zuyd hogeschool in Sittard.

Ik ben met twee groepjes van 3 studenten gaan samenwerken, de 3e jaars commerciële economie studenten hebben de opdracht gekregen: ‘Hoe kan GERJO DRESSES beter zichtbaar zijn zodat de klanten zowel de webshop als ook de fysieke winkel beter vinden’.

Een intensief contact met jongeren die met de computer zijn “geboren” heb ik uitgelegd wat mijn ideeën waren en zij hebben dit omgezet in een innovatievoorstel waar Gerjo Dresses voor de toekomst zich beter kan laten vinden via het internet voor zowel online bestellingen als ook voor een grotere klantengroep vindbaar zal zijn.

Dit voorstel heb ik nu neergelegd bij een partij die hiermee aan de slag is gegaan om de website en webshop op één adres te zetten en geheel te vernieuwen.

Dit proces is nu in volle gang, ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.

Ik raad dan ook iedere ondernemer aan om tijd te nemen voor een dergelijke cursus en om hierin te investeren om klaar te zijn voor de dag van morgen. Daarnaast is het mooi om te kunnen sparren met mede ondernemers in Roermond en elkaar als collega te zien. Uiteindelijk zijn we samen Roermond, WE ARE ROERMOND.

Groetjes Gerjo Safi Bouteraa